Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
MUSEUMSTUR

Både Agatunet (Ullensvang), Hardanger Folkemuseum (Utne), og Industrimuseet (Tyssedal) er flotte museumsmuligheter i nærheten. Spesielt Industrimuseet er kjent for sin spesielle arkitektur, og står flott som et industrielt kulturminne i Tyssedal.

HELLERISTNINGER PÅ MARISKARVET

På Mariskarvet finner man et unikt helleristningsfelt med hele 85 figurere fra bronsealderen (1800-500 f.kr). Figurene er alt fra ringer og båter, til menneskefigurer, religion, solen, livssykluser og ritualer. Plassen har informasjonstavle og rasteplass. Kontakt Dan Danielsen (dan@kvamnet.no) for mer info.

HARDANGERFJORDRUTA

Hardangerfjordruta er en flott opplevelse sett fra båt. Hurtigbåten M/S Brage har stoppested i Herand, og er populær å ta inn til Hardanger Natursenter i Eidfjord. Se sommerruter og priser for mer info. Hardangerfjordruta er og en del av nasjonal sykkerute nr. 6 mellom Voss og Leirvik. Man kan leie sykler som blir hentet og levert etter eget ønske. Forslag til reiserute/strekning kan være Jondal-Rosendal. Se Sykkel i Hardanger for mer.

BARONIET I ROSENDAL

Et besøk i Baronier er en flott vandring gjennom stilepoker fra 1665 til 1927. Det er kjent for sitt historiske hageanlegg med renessansehage fylt med roser, urter, grønnsaker, frukt og bær. Det tilbys kaffe og kaker, samt kunstutstillinger og konserter i de flotte omgivelsene. Se eget sommer kulturprogram her.

HARDANGER TREBÅTFESTIVAL

Hardanger trebåtfestival arrangeres hvert år i Norheimsund rundt 18-20. juni. Det er populært med overnatting på Herandsholmen under messedagene, kun ca. 40 min unna, inkl. 20 min. ferjetur. Se programmet her.

FJORDCRUISE I HARDANGER

Båten M/S PILAGUTT, holder til få minutter fra Herandsholmen. Det tilbys fjordcruise for inntil 11 personer og lystfiske for inntil 5 personer til kr.1800 pr.time inklusiv alle avgifter. Pilagutt har fleksible opplegg og gode muligheter for tilrettelegging. For mer info klikk her.

NORWAY IN A NUTSHELL

En fantastisk tur fra FjordTours som viser deg flere høydepunkt av norsk natur. Turen kan startes fra Oslo, Bergen, Voss eller Flåm. Se video og les med om turen her! Bergen er 2.5 t kjøretur unna (inkl. ferje). Se visit bergen for mer informasjon. Tar du fergen fra Utne til Kvanndal, er du bare en god halvtime unna Voss og den kjente Flåmsbanen. Besøk nettsiden til Visit Voss for oversikt. Se video fra Flåmsbanen her!

GUIDET KULTURTUR I HERAND

For grupper er det mulig å få sydd sammen en guidet pakke rundt på ulike attraksjoner i Herand. Man starter på Herand Kulturhistoriske Senter og videre til helleristninger, oppgangssaga, båtbyggermuseum og krambua. Eventuelt en guidet tur langs kulturstien. Lunsj/middag kan ordnes om ønskelig. Ta kontakt Marna Roer på +47 99640120/+47 91622691.

HERAND KULTURHISTORISKE SENTER

Her kan du oppleve utstillingen «Ei reise gjennom 9000 år» som tar for seg Herand fra siste istid frem til forrige århundre. Kulturlandskapet er formet av jordbrukstradisjoner, båtbygging og tømmereksport. Senteret er åpnet tirsdag-søndag 12:00-16:00, fra 01.07-15.08. Billetter koster 25-50kr. Berit Tuvin kan kontaktes på e-post: berit.tuvin@kvamnet.no.

KRAMBUA I VIK

Krambua er en landhandel fra 1871 som ligger rett ved sjøkanten i Herand  og selger et stort utvalg lokalprodusert mat. Her finner du egenstekte krotakaker, flatbrød og melkekaker. Her kan du kjenne på atmosfæren fra det gamle sjømiljøet i Herand. På henvendelse kan man og få omvisning. Kontakt da Marta Samland på tlf. 45220699.

RESTAURANT MEIERIET

Meieriet startet opp i 1914 med å produserte smør og gammalost, men ble i 2008 gjort til restaurant. Det serveres retter fra dagens fangst og andre lokale produkter. Spesialiteten er ekte «Herandspizza» stekt i vedfyrt ovn og her serveres det også hjemmebrygget øl! Det anbefales å bestille på forhånd, det kan gjøres her. Hele menyen finner du her.

EIKJE LEFSEBAKERI

Lefsebakeriet på Eikjetunet lar deg smake et stykke tradisjon med sine krotakaker, lefser og flatbrød. Maten lages på tradisjonelt vis og stekes i en vedfyrt baksteovn over åpen ild. Produkter fra bakeriet kan kjøpes direkte på gården eller hos krambua i Vik. Bakeriet er åpent hver fredag i sommersesongen som en del av arrangementet “Opplev Herand”. Mer informasjon finnes her.

BÅTBYGGERMUSEET

I Båtbyggermuseet kan man få kunnskap om en viktig epoke i Herand: Bygging av trebåter. Museet stiller ut en ekte «Herandsgavl», gamle arbeidstegninger, regnskapsbøker, ordrebøker, bilder og gamle verktøy som har vært brukt. Museet er åpent alle dager fra mai-august, og inngang koster 20kr. For mer informasjon kontakt Sverre Haugen på sverrehaugen1931@hotmail.com.

HARDANGER KULTURGALLERI

Galleriet ligger i et gammelt rekketun med bygg fra 15-1600-tallet, hvor løen er restaurert som utstillingslokale, konsertlokale og kafè. Utstillingen er sommeråpent, og det arrangeres ulike arrangementer, som konserter og «Eple Tango». Galleriet har åpent fra tirsdag-søndag, og inngang koster 40kr. Mer informasjon finner du på deres hjemmeside. 

OPPGANGSSAGA I HERAND

Midt i bygden ligger den restaurerte 400 år gamle oppgangssaga som fremdeles er i drift og sager tømmer på gamlemåten. Sagen er åpen og det er lov å se på egenhånd. Du kan se video av sagen her, eller lese mer om historien her. Johan Haugen har demonstrasjoner av sagen, og kan kontaktes på e-post: johan.haugen@kvamnet.no.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.